maanantai 29. syyskuuta 2014

Pikavauhti päällä: lapaset ja tiskirättejä

Viime viikko meni todellakin neulonnan merkeissä! Tässä päivitystä aikaansaannoksista ja ostoksiin sortumisista ;)

Maanantaina uskaltauduin viimein lähteä kahvilalle neulekerhoon. Ja kyllä kannatti! Oli ihana viettää iltaa samanhenkisten ihmisten kanssa, tänään uudestaan.

Keskospipotkin (3kpl) sain vihdoin vietyä Orituvalle. Sain takaisin kolme kerää Ipana-lankaa ja myymälätyöntekijä oli ihana valitessaan erilaisia värejä, jotten kyllästyisi <3 Vyyhtien ympärille oli kiedottuna myös kiitos-viesti.

Viime viikon kylmät kelit yllättivät minut täysin ja käsien palellessa aloinkin vauhdilla etsiä tumppuohjetta. Päädyin Iinun blogin Kaneli-lapasiin. Palmikko ei ole taipunut pitkään aikaan, joten Kanelilla oli kiva muistella sitäkin taitoa. Puikot 3,5mm, lankana 7 veljestä ja ohje täältä: Kaneli-palmikkolapaset




Palmikkomalliksi simppeli ja valmistuu vauhdikkaaksi. Lisäksi erittäin mielekästä neulottavaa, ei ala kyllästyttämään kesken kaiken vaan päinvastoin! Minut piti melki repiä pois tuolta neulontanurkkauksestani :'D Ajattelin tehdä vielä toiset harmaasta 7 veikasta, sopinee paremmin sitten aiemmin tehdyn ruskean asustesetin kanssa.

Pomoni täytti tällä viikolla vuosia, joten ajattelin tehdä pienen, mutta hyödyllisen lahjan. Hanko-lanka pääsi tiskirättikokeiluun ja sainkin kerästä valmiiksi 3 eri kokoa olevaa tiskirättiä. Nämä on kyllä käteviä kun kestävät kulutusta, ovat ekologisia ja pesun voi näppärästi tehdä pesukoneessa muiden pyykkien kanssa. Aamulla sitten vielä kiepautin ympärille materiaalitiedot ja pesuohjeet. Isoin rätti puikoilla 6mm, pienemmät 5mm. Vaihtelevalla silmukkamäärällä (25-30s) ja perus helmineuletta. Sillä sai mukavan tuntuman sekä kauniin ulkonäön. Syksyn aikaan alan minäkin ihastua tähän sinapinkeltaiseen väriin.






Blogipostaus on hyvä lopettaa ostoksiin eikös vain heheh ;) Sain mieheni astumaan Lankamaailmaan. Hänen kommenttinsa oli mahtava: "Jos sä voittaisit 500€ lahjakortin tähän paikkaan, me jouduttaisiin ostamaan uus talo" *nauraa ruudun takana*. Hetken hypisteltyään hän päätti jättää minut rauhassa ihastelemaan ja ostelemaan. Pakko sanoa, että Tampereen Lankamaailmassa oli kuteet laitettu upeasti esille! Vyyhdit olivat telineissä nätisti omissa pinkoissaan ja sieltä oli helppo ottaa tarvittava. Se ei myöskään ollut niin massiivinen kuin Helsingin myymälä, joten sain paremmin ostoksia aikaan, vaikka aikaa olikin vaivaiset 45min (mikä ei todellakaan riitä minulle Lankamaailmassa oloon). Lopulta mukaan tarttui kolmea eri matonkudetta, Marks&Kattensin ihana sukkalanka (kuvia sitten valmiista sukista myöhemmin) sekä parempi virkkuukoukku. Jos nyt ei menisi niskat niin jumiin kuin viimeksi, kun on kunnon ergonominen puikkokin. Tässä kuvia ostoksista, vyyhtejä oli kiva keriä televisiosarjaa katsellen vajaa pari tuntia.



Käsitöiden iloa kaikille lukijoille <3!

maanantai 22. syyskuuta 2014

Hyväntekeväisyysprojektia


Kun on ulkona harmaata ja vesisadetta tulee ämpärikaupalla, on ihana sulkeutua sisätiloihin neulomaan. Kävin pari päivää sitten Orituvalta hakemassa ohjeet vauvan myssyyn/projektiin. Ja ensimmäinen myssy syntyikin vihreästä woolista, jonka löysin kaappini kätköistä. Eilen noukkasin kauppamatkallani vielä Ipana-langan kokeiluun ja illalla leffojen parissa pyörähti toinenkin pipo valmiiksi alta aikayksikön.
 
Ipana tuntui kerässä todella pehmeältä, mutta huomasin jälleen villalangan voittavan omissa hyppysissäni. Akryylilanka kun tuntuu neuloessa niin muovimaiselta, että hampaisiin ottaa. Pitänee siis pyytää ABC:ltä sitten wool kerät tilalle ja ei kun uutta pipoa taas neulomaan.

Projekti jatkuu aina lokakuun loppuun asti, joten nyt kaikilla puikot heilumaan pikkuisten hyväksi! On ihanaa kun voi auttaa pientä tarvitsevaa näinkin yksinkertaisella tavalla. Ainoa mikä näin aiemmin keskospipoja neuloneelle häiritsee on se, että ohjeesta tuleva pipo on melkoisen isokokoinen keskoselle. No, ainakin mahtuu päätä lämmittämään pidemmänkin aikaa!

Neulomisen ohella yksi suurista nautinnoistani on teen juominen. Niinpä samalta reissulta kuin Ipana-lanka tarttui myös pitkään kaivattu rakkausmuumimuki sopivasti sävy sävyyn neulelangan kanssa. Minulla selkeästi pinkki kausi menossa.

Tämän pikapostauksen lopuksi vielä muutama kuva jo valmistuneista pienen pienistä pipoista. Tietoa pipoprojektista löydät sivustolta: Tee hyvää, neulo pipa keskoselle


 

keskiviikko 17. syyskuuta 2014

Sukat Kanadaan


Näissä sukissa ei kauaa puikot kilissyt, mutta postaaminen kesti taas hetken. Olemme tehneet niin paljon kaikenlaista kuluneiden viikkojen aikana, että blogi (ja neulominen) on jäänyt hiukan taka-alalle. Eikä harmita! Niin paljon kaikkea ihanaa on tapahtunut. Harmi, että ystäväni joutuu jo huomenna lähtemään takaisin maapallon toiselle puolelle. Sitten taas paluu normaaliin arkeen ja neuloosin kouriin.

Annoin hänen valita sukkiensa langan (kuten jo aiemmassa postauksessa mainitsinkin) ja sinapinkeltaisesta seiskaveikasta muodostui nämä yksinkertaiset, aivan hänen näköisensä sukat. Ja saaja oli super onnellinen! Kuten kuvistakin voi nähdä niin ovat olleet jo kovassa käytössä :) Nyt lähtee sit supisuomalaiset sukat Atlantin yli lämmittämään ihanan ystäväni jalkoja <3

Tässä vielä muutama kuva sukista, väri valitettavasti ei näy sellaisena kuin pitäisi, mutta malli näkyy hyvin näistä kuvista.



Lanka: 7 veljestä, sinapinkeltainen

Niin monia ihania malleja maailmassa ja Novitan sukkalehdenkin kävin ostamassa + liityin villasukka-ryhmään Facebookissa. En osaa oikein päättää, millä jatkaisin! Sormia kylläkin kutittaa kivasti eli eiköhän sieltä puikoilta ala piakkoin tulemaan uutta tuotosta ;)



tiistai 9. syyskuuta 2014

Lankabuumi

 

Elämä ollut aikamoista pyöritystä viime viikot, nyt pääsin vihdoin palaamaan blogin äärelle kaikessa rauhassa. Aiemmassa kirjoituksessani mainitsinkin käyneeni Helsingissä ja matkani aikana päädyin vihdoin myös Novita Deliin, joka pääsi heti unelmakauppojeni listalle! Novitan lankoja edullisin hinnoin, ihana kotoinen tunnelma ja lämminhenkinen henkilökunta; voiko parempaa edes toivoa?

Ja niin lankoja tarttui kasakaupalla koriin (jotka myös olivat sairaan suloisia!) aina perinteisestä Isoveljestä ja Nallesta kauan kuolaamiini Usva ja Hanko lankoihin. Etenkin tuo vaaleanpunainen Usva on poltellut hyppysissä useaan otteeseen, mutta melki 9 € hintalappu on aina pistänyt laittamaan kyseisen kerän takaisin hyllyyn. Nyt niitä tarttuikin samaan hintaan kolme kerää. Makoisia värejä oli kyllä poistossa tarjolla.

Tässä ostokseni listana:
- Isoveli, turkoosi 2 kerää
- Nalle, 1 oranssi ja 1 turkoosi
- Usva, vaaleanpunasävyinen 3 kerää
- Huopanen, keltainen 2 kerää
- Hanko, keltainen 1 kerä

Oli hauskaa kulkea taidenäyttelyissä ja kaupungilla jättikokoisen Novitan kassin kanssa. Sitä kanniskellessa tapasin myös muita käsityön harrastajia mm.Toven näyttelyn jonossa lastenvaunuja työntävän naisen, joka kertoi tekevänsä peittoa Miami-langasta ja kiitti kovin hyvästä käsityökauppa vinkistä. Lisäksi tapasin yhden koukkuajan Suomalaisen kirjakaupan käsityöpuolelta ja juttelimme pitkään käsitöistä ja omista kiinnostuksen kohteistamme käsityön saralla. Näiden kohtaamisten myötä sai jälleen todeta, että käsityöt ovat yksi parhaimpia harrastuksia. Niiden kautta tapaa useasta ikäryhmästä olevia, samanhenkisiä ihmisiä ja saa hyviä vinkkejä. Tällaiset kohtaamiset lämmittävät mieltä uskomattoman paljon. Eläköön käsityöt!

Nyt olen tosin aloittanut jälleen lankojen ostokiellon, eiköhän näillä varastoilla pärjätä taas hetken aikaa ;) Vaikkakin tämän ostosreissun/Helsingistä palaamisen jälkeen lupasin kanadalaiselle ystävälleni syntymäpäivälahjaksi villasukat ja hän halusi sinapinkeltaiset 7 veikat, jota ei tietenkään varastossani ollut. Päädyin sen myötä Tokmanniin ja 2 kerää = 7,50€ tarjoukseen, jota en koskaan voi vastustaa. Sieltä ne sinapinkeltaiset sukat alkaa pikkuhiljaa muotoutumaan parin purkamisen jälkeen (pää jälleen täysin jumissa sukkien suhteen, liian pitkä tauko on aina pahitteeksi). Alla pientä vihiä tulevasta sukkaparista. Toivottavasti bodypumpin kipeyttämät kädet palautuvat piakkoin entiseen kuosiinsa niin onnistuu neulominenkin entiseen tahtiin.


Sitten vielä lopuksi vinkki hyvästä ostoksesta neulojalle/virkkaajalle. Tämä Novitan puikkomitta/leikkuri/mittanauha/kerrostenlaskemista helpottava yhdistelmä on edelleen yksi parhaimmista ostoksistani. Se on myös niin paljon kätevämpi ottaa matkalle mukaan sekä kokonsa että kompaktiutensa johdosta. Sisältää niin metrit kuin tuumatkin.


Ystäväni lähtee takaisin Kanadaan 17.päivä, joten sukkien kanssa riittää tekemistä hetkeksi. Tämän jälkeen olisi pari isompaa projektia mielessä. Ja saan itseni toivon mukaan vihdoin lähtemään neulekerhoon mukaan. Olen pitkäsä aikaa halunnut neuloa hyväntekeväisyyteen ja nyt osoittautuu mahdollisuus neuloa pienille keskosille pipoja. ABC ja Novita yhteistyössä järjestävät projektin, josta saa lisää tietoa täältä: Tee hyvää, tee pipa pikkuiselle. Lisäksi Fazer ja Novita käynnistävät karkkineulekilpailun, joka kutkuttaa kovasti: Tee syksyn makein karkkineule. Olen menossa töihin Taidemessuille ja kerrankin osuu sen kaveriksi minulle oikein mainiosti sopivat kädentaito-messut, jossa kävijät pääsevät äänestämään noita karkkineule-kisan tuotoksia. Pitänee siis laittaa rahaa säästöön, pääsee sit tauoilla ihastelemaan toisiakin messuja.

Lämmintä, neulomisen täyteistä syksyä kaikille lukijoille <3!