maanantai 23. helmikuuta 2015

Totorototorodumdumdumdum

Kaivoin esiin Ravelrysta aikoinaan tulostetun Totoro-lapasten ohjeen. Voin suositella muillekin lämpimästi :)! Helppo ohje ja lapaset syntyivät alta aikayksikön, yhteen lapaseen ennen peukaloa taisi upota vain vajaa 5 tuntia.

Harmi, että tuo 7 veikka menee noin nuhrusen näköiseksi jo alkuvaiheissa. Juoksutin pitkillä osioilla lankoja aina 3-4 silmukan välein. Lopuksi vielä höyrytin kostean liinan läpi.

Nämä lähtevät lämmittämään rakkaan ystäväni käsiä meren toiselle puolen<3





Lanka: 7 veljestä valkoinen ja tumman harmaa
Puikot: 3,5mm

torstai 19. helmikuuta 2015

Neuletyöt valtasivat studion

Käväisin tänään studiollani. Olin kuitenkin niin laiska, etten silittänyt taustakangasta. Se oli virhe :'D! Ensi kerralla pitää ottaa uusia kuvia ja sitä ennen todellakin laittaa tausta kuntoon. Päätin kuitenkin jakaa kanssanne muutaman kokeilukuvan: pari vuotta sitten tehdyt 7 veikka säärystimet, aiemmin jo julkaistut pitsipalmikkosukat ja tänä aamuna valmistuneet Nalle marjaretki Lakka-sukat. Voi, miksi tätä lankaa ei enää tehdä? Kuvissa näkyy myös yksi lempipaidoistani, jonka ostin Niagarasta muutamalla dollarilla.

Mutta nyt pidemmittä puheitta kuvia, olkaa hyvät!






tiistai 17. helmikuuta 2015

Ups & downs

Viimeiset kolme viikkoa on suorastaan valunut ohi. Ja sille on syynsäkin. Olin niin kipeänä ja mieli maassa, ettei huvittanut oikein mikään. Onneksi pääsin tästä oravanpyörästä viime viikolla kuntoutuksen aikana ja tajusin, että nyt pitää saada elämä hyvään remonttiin.

Punaiset palmikkopolvisukat
Ohje: Novita sukkalehti
Lanka: 7 veljestä
Puikot: 3,5mm

Mutta olen saanut neule- ja virkkuutöitäni kuitenkin lamakauteni aikana valmiiksi. Ennen Helsinkiin lähtöä valmistuivat ensimmäiset palmikkopolvisukkani Novitan sukkalehden ohjeen mukaan. Ja ne ovat kyllä mielettömän ihanat! Saivat myös kovin kehuja ja keräsivät ihastuneita katseita kaupungilla. Ihanaa nähdä työnsä tulos ja vielä ihanampaa on kun muut huomaavat sen myös :)

Valepalmikkosukat
Lanka: Marks&Kattens Fame trend
Puikot: 3mm
 
Jälkimainingeissa ennen lähtöäni neuloin myös kokeiluna jo kesällä ostamaani Marks&Kattensin Fame trend lankaa ja valepalmikoiksihan se taipui. Aluksi tämä ohut lanka tuotti ongelmia ja vaati hiukan totuttelemista kunnes lanka muovautui käsissä kuten halusin. Mutta lopputulos oli positiivinen; kevyet sukat, jotka ovat sekä kauniit että lämmittävät. Lankaa kului vain puolet kerästä eli pääsen kokeilemaan samaa lankaa vielä toiseenkin malliin.

Lanka: 7 veljestä (vihreä papu)
Puikot: 3,5mm
 
Helsingin reissun aikana neuloin miehelleni ystävänpäiväksi Jules-sukat uudesta vihreä papu värisestä 7 veikasta. Ohje oli niin koukuttava ja helposti muistiin jäävä, että taidan tehdä parin jos toisenkin. Ei suotta kehuttu malli! Sain reissun aikana myös Pohjanmaa-laukkuni pohjan valmiiksi, odotan innolla, että saan sen valmiiksi ja olalle heilumaan. Viimeisenä iltana käväisin vielä lenkillä Kirstikki-liikkeessä ihastelemassa ja hypistelemässä lankoja, hih!

Pohjanmaa-laukku
Lanka: Molla kalalanka 18-säikeinen
Koukku: 2,5mm (ergonominen)

Loppuun vielä kuva uusista kangaskasseistani, jotka tein kankaanpainanta-iltoina <3


keskiviikko 4. helmikuuta 2015

Huopatossupariskunta


Vaikka täällä on tehtailtu ystäville ja sukulaisille huopatossuja, oli tämän talouden jalat jääneet vielä ilman. Joten viime viikolla tartuin puikkoihin ja käytin jämälankoja tossujen varsiin sekä tarjous Jokea saadakseni itselleni ja miehelleni kotitossut. Ja ihanat niistä tulikin <3! Mies jo tossujen tekovaiheessa kyseli, että olisivatko nämä hänelle ;) Kuulemma vielä motoon tarvitaan yhdet mustat, joissa lika ei sitten niin haittaisi.

Harmin paikka, etten tajunnut ottaa kuvaa aiemmin tehdyistä varrettomista huopatossuista, jotka matkaavat tänään ystäväni varpaita ja sydäntä lämmittämään. Mutta voitte kuvitella niiden ihanuuden; Novitan ohjeella, 6mm puikoilla ja samaa sävyä kuin nuo omani. Toivottavasti hän ilahtuu niistä, olivat niin hänen värisetkin :)