sunnuntai 28. joulukuuta 2014

Joulukuun megapäivitys!!


Hei pitkästä aikaa!

Vaikka blogi onkin joulukuun elellyt hiljaiseloa, minä en todellakaan ole :D Paljon on tullut tehtyä uutta ja nyt pukin hommien päätyttyä, voin paljastaa täällä kaikki joululahjatekeleet ;) Sairastin lisäksi 1½ viikkoa ennen joulua, joten käsitöiden tekeminen oli lähes ainoa asia, joka piti minut järjissäni täällä neljän seinän sisällä. Tänä vuonna pyrin tekemään lähes kaikki lahjat itse. Ja niin lahjapapereihin tuli käärittyä muutama kudekoppa, tuubihuivi, huopatossut sekä kasapäin sukkia! Olen päässyt kokeilemaan useaa eri tekniikkaa ja mallia ja olen aivan hurahtanut käsillä tekemiseen. Sen on läheisetkin huomanneet. Ensimmäistä kertaa olen jo saanut kuulla, että minun kannattaisi pitää nyt pientä taukoa, jotta käsiparkani eivät menisi aivan piloille.


Lanka: 7 veljestä (valkoinen/musta) ja Wool (pinkki)

Aloitetaan tämä megapäivitys. Valitettavasti kamerani kortteineen ovat työhuoneella, joten loput kuvista saatte nautittavaksi parin päivän sisään ;) Joulukuun alussa pääsin kummitädiksi pienelle
suloiselle tyttöselle. Hänen ristiäispakettiinsa kääräisinkin mukaan täällä jo aiemminkin julkaistut junasukat. Vielä ennen joulua neuloin hänelle pakettiin lapaset ja virkkasin pienen pienet tennarit, sävy sävyyn tietenkin. Kummatkin näistä olivat hyviä projekteja, sillä aikaa ei kulunut muutamaa tuntia pidempään.


Puolivälissä joulukuuta oli sukkapareja muodostunut puikoilla jo useampia. Kuvasta löytyy myös muutama tilaustyö äidilleni (alarivissä ruskeapetroolit kerrosrivinousut ja mustalilat polvisukat). Naisten sukkien kanssa ei ollut mitään ongelmaa, mutta jostain syystä koen miesten sukkien neulomisen aina hitusen tuskallisemmaksi. Liekö syynä värit vai se, että täytyy neuloa muutama rivi enemmän ennen kavennuksia. Onneksi ennen joulua ymmärsin huopatossujen olevan hittituote, jonka pystyy neulomaan hyvin nopeaa tahtia!


Lanka: Isoveli ja Huopanen

Tässä kuvat isälleni menneistä huopatossuista ennen pesua sekä pesun jälkeen. Otin testaukseen Isoveli langan vartta varten ja totesin sen toimivan omalla kohdallani paremmin kuin 2-kertaisen 7 veikan. Lanka oli minulle helpompi neuloa sekä tuntui mukavan muhkealta valmiissa tuotteessa :) Pakko edelleen kiitellä tästä ohjeesta, se on huippu!

Ohje: Perussukat valepalmikkovarrella
Lanka: Nalle taika (punainen)

Joulun lähestyessä uhkaavasti ja erään seminaaripäivän lähestyessä ajattelin tehdä itselleni välityönä joulusukat. Sukat valmistuivatkin työpäivän mittaisen seminaarin aikana hurjaa tahtia ja illalla niitä kokeillessa huomasin, että nämä sukat olivatkin liian suuret siroihin jalkoihini. Samoihin aikoihin elämä potki siskoani oikein kunnolla päähän, joten vein sukat hänen jalkojaan (ja mieltään) lämmittämään<3 Olivat kuin olivatkin sitten sopivat! Näin oli luultavasti tarkoitus käydäkin, sillä sain erittäin hyvältä ystävältäni viikkoa myöhemmin täydelliset joulusukat omiin jalkoihini :)


Lanka: 7 veljestä fuksia & vanhempi Nalle lanka

Päätin tänä vuonna myös yllättää isovanhempani käsintehdyillä sukilla. Isoäitini on jo viimeiset 20+ vuotta pitänyt varpaani lämpimänä joululahjasukilla, joten koin tärkeäksi lämmittää vuorostaan hänen ja isoisäni varpaita.Yllätys oli onnistunut ja sainkin sydäntä lämmittävän puhelun mummultani jouluaattoaamuna <3 Kuvassa näkyy myös läheltä lahjasukkiin tekemäni vyöte.


Ennen joulun pyhiä halusin saada työni järjestykseen, joten otin virkkuukoukun nro 8 ja marraskuussa ostamani matonkuteen ja virkkasin pitkään haluamani XL-kokoisen kudekopan. Suunnittelin siihen myös kantta (alempi kuva), mutta totesinkin sen tähän tarkoitukseen epäsopivaksi, joten kansi sai jäädä odottelemaan. Joko teen siitä toisen kopan uudistuneeseen työhuoneeseemme tai laitan kanneksi toiseen koppaan. Nämä kopat ovat rentoudessaan niin ihania!

Räjähtävää helmineuletta


 Nämä kuvat näyttävätkin sitten minun viimeisimmän käsityöpuuskan 23.-28.12. välisenä aikana. Viiden päivän sisään olen neulonut itselleni nilkkamittaiset sukat, aloittanut polvisukat sekä virkannut kuin hullu noita neliökoppia saatuani joululahjaksi Virkkuri 2:n (ihana kirja<3!!) sekä tänään ekan Virkkurin ohjeen mukaan pitsimaton (aikaa kului vain vajaa 4h). Onnekseni ostin kudetta niin monta kiloa käsityömessuilta, että pääsen tyydyttämään tämän virkkuuhimoni samantien! Olen myös katsellut ihastellen uusimmassa kirjassa olevia laukkuja, pakkohan niistä on jokin itselle tehdä. Nyt joulun ohi mentyä olen myös päättänyt haastaa itseäni hieman hankalimmilla ja pitkätöisemmillä projekteilla, aikaa kun on nyt enemmän omiin töihin ;)

Mieheni jouluaattona lahjasukat jalassaan

Joulussa ihaninta oli ehdottomasti nähdä ja kokea se aito ilo, jonka ihmiset käsitöistäni saivat. Rakkaudella tehdyt työt selvästi välittävät sen aidon tunteen myös saajalleen. Tosin totesin nyt tekeväni joululahjoja vuoden mittaan jemmaan, jotta säästyn joulukiireiltä ensi vuonna ;)

Loput lahjatöistä näette seuraavassa postauksessa, saadessani kameran takaisin kotiin. Siihen asti, työn iloa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti