maanantai 12. tammikuuta 2015

Terveisiä Helsingistä!

Viikko sitten, kutakuinkin näihin aikoihin kun kirjoitan tätä postausta, saavuin pitkästä aikaa Helsinkiin viettämään aikaa ystäväni kanssa. Matka bussissa kului vauhdikkaasti Triforce-iltalaukkua tehden ja Helsinki yllätti kylmyydellään. Nimittäin merituuli puhalsi ja pakkasta melki 20 astetta, hui! Tässä kuva villasukista, jotka vein ystävälleni lahjaksi.


Vietimme kylmimmät päivät sisätilassa jutellen, syöden ja pelaten yhtä lempipeleistäni (Obscure 2, ah niin nostalginen!) ja keskiviikkona ennen lähtöäni ihanan kärsivällinen ystäväni vei minut lankakauppoihin, joissa en vielä ollut käynyt. Eikä niitä suotta ole kehuttu!


Ensimmäinen pysäkki oli iki-ihana Snurre. Onneksi olin tehnyt ostoslistan itselleni, sillä olisin muuten seonnut! Niin paljon lankoja monessa eri värissä; ihanalla tavalla häkellyttävää. Ovesta sisään astuttuamme meitä tervehti kaupan omistajat, jotka tarjoutuivat heti auttamaan.Myös tila oli erittäin viehättävä. Valitettavasti aikaa oli minulla vain rajatusti, joten pysyin täsmäostoksissani (Molla-kalalankoja lähdin hakemaan hyvän tarjouksen perässä).

Nyt vinkki Helsingissä olijoille, Snurressa on erittäin edullisesti trikookudetta useassa eri värissä!

Kaupan liitutaululle oli kirjoitettu, että loppukuusta kauppa muuttaa Malminrinteeseen. Siinä kohtaa ei enää harmittanut, että Novitan Lankadeli oli siirtynyt nettikaupaksi. Tilalle on siis tulossa erittäin ihastuttava, laadukkaita lankoja myyvä kauppa. Malminrinne on itselleni tutumpi paikka, joten sinne löytää takuulla helposti ;) Toivottavasti saan käyntini niin, että pääsisin mukaan Molla Millsin lapaskurssille!

Kauppiaan kanssa keskustelimme pitkään erilaisista kursseista ja langoista, joita uuteen myymälään on tulossa. Odotan innolla, kuinka tämä ihastuttava tila muotoutuu uusissa puitteissa <3 Onneksi Onnibussi kulkee niin voi kuvitella lähtevänsä täältä "maalta" useamminkin galleria/ lankakauppakierroksille Helsinkiin.


Seuraava pysäkki oli Kampin läheisyydessä oleva Fiinaneule. Suloinen pikku putiikki oli täynnä lankoja ja mm.Regian langat, joita etsin, löytyivät helposti myyjän opastuksella. Onneksi myös täällä minulla oli kauppalista mukana. Nuoret myyjät olivat erittäin ystävällisiä ja osasivat vastata kiperiinkin kysymyksiin liittyen lankojen ominaisuuksiin, saatavuuteen, yhteensopivuuteen jne. Ehdottomasti useamman käynnin arvoinen! Tämä paikka on listallani myös ensi kerralla <3 Jos silloin saisin aikaiseksi napata pari kuvaakin.

Venytin lankalakkoani sen verran, että aloitin vasta Helsingin matkan jälkeen. Ei itseltään voinut tätä iloa viedä vielä pois hahhah! Sain itseni kuitenkin pysymään yllättävän hyvin kurissa näissä ihanissa kaupoissa käydessä. Luultavasti tieto ensi kuun matkasta helpotti ostoshimoani hiukan ;)


Ostokseni kulkivat näppärästi Snurresta saadussa paperikassissa. Matkaan tarttui tosiaan ne kaksi Molla-kalalankakerää (18-säikeistä) Snurresta sekä Fiinaneuleesta yksi kerä 4-säikeistä Fluormaniaa ja kolme kerää Cataniaa.

Tiedän jo kalalangasta osan päätyvän Pohjanmaa-laukkuun ja Catania langoista tulisi ensimmäinen kolmiuloitteisella kuviolla varustettu pikkupussini. Kumpaankin ohjeet löytyvät Virkkuri 2-kirjasta. Mieheni haluaisi sukat tästä Fluormaniasta, joten aiemmin ostamani päätyy polvisukkiin ja tämä kerä muotoutuu sukkapareiksi minulle ja hänelle. Onneksi tuo 4-säikeinen Fluormania pysyy vielä myynnissä niin pääsen myöhemmin hankkimaan lisää. Kutsumme sitä kotona tuttavallisesti oksennusvärilangaksi kirkkaista väreistä johtuen. Mutta juuri se tekee tuosta langasta niin ihanan ja erikoisen :D!

Pian alkaa blogi täyttyä taas uusista tekeleistä. Olen starttaamassa huopatossujen massatuotannon, Triforce-iltalaukku on viimeisiä kolmiorivejä vaille valmis ja kaiken tämän ohessa puikoilta tupsahtaa perussukkia. Be ready ;)!




Lopuksi vielä kuva huopatossuista ennen pesua, ovat aika humoristisen suuret!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti