keskiviikko 9. syyskuuta 2015

Villaan käpertynyt

Olen pitänyt viikkojen julkaisutaukoa monissa eri medioissa pitkään henkilökohtaisista syistä. Ja osin siitäkin syystä, että kamerani on ollut huollossa ja ollut kuukauden sisään älyttömän monta rautaa tulessa. Mutta nyt ilman kirpsakoituessa syksyyn on hyvä hetki palata takaisin bloggailuun ja tekeleiden julkaisuun. Sitä on nimittäin ollut ikävä näin itsekseen villaan käpertyessä.

Lanka: 7 veljestä
Koukku 3,5mm

Tilkkutäkki tuli koottua vähän päälle kuukausi sitten kolmen päivän aikana pienissä pätkissä. Vaikka tilkkujen tekeminen ei varsinaisesti ollut raskasta, oli peiton kokoaminen yhteen hurjaa kyytiä selälle, sillä jouduin ompelemaan palat yhteen pääosin lattialla. Lisäksi pari eriväristä palaa jäi uupumaan, mutta sain onnekseni neuleystävältä 7 veikan jämiä, niin ei tarvinnut parin palan takia lähteä täysiä keriä ostamaan. Mutta lopputulos on kuitenkin mitä mainioin, kannatti nähdä vaivaa tämän ikuisuusprojektin parissa! Tällä hetkellä peitto koristaa sänkyämme ja on kerännyt katseita vierailtamme.

Pyöröpuikko 3,5mm
Puro batik ja Säde
Projekti kesken

Peittoprojektin jälkeen palasin ikuisuusprojekti viuhka-huivin pariin ja siinä ohessa tikuttelin myös sukkia to do-ohjelistalta. Löysin myös uuden suosikkiohjeen, Ditherin. Siitä kun saa värejä vaihtamalla niin erilaisia tekeleitä aikaiseksi ja pääsee soveltamaan perusmalliin. Mustalla ja valkoisella sai aikaan klassisen kauniit sukat.

Dither-sukat
Lanka: Nalle
Puikot: muistaakseni 3mm

 Tilaustyösukat miehelle
Lanka: 7 veljestä
Puikot 3,5mm

Tiikerintassusukat
7 veljestä viidakko, valkoinen ja musta
Puikot 3,5mm 

November sukat syyskuun väreissä, 
minä niin kovin pidän Laitisen malleista!
Lanka: 7 veljestä
Puikot 3,5mm

Sitten saapui Novitan syysnumero. Ja sieltä löytyi näköiseni villapaita. Ja anoppilareissulla löytyi Keskiseltä Ruska lankaa erittäin halvalla. Joten olihan sekin ikuisuusprojekti pakko aloittaa ;) Siitä tietää neuloja löytäneensä oikean miehen, kun hän lähtee varta vasten kyselemään ja hakemaan naikkoselleen muovipussia, johon langat voisi kerätä kassalle siirtymistä varten <3
Nyt on valmiina jo takakappale ja vasen etukappale. Näin paksulla langalla ja isoilla puikoilla ei kauaa nokka tuhise! Uskon kuitenkin luonnon ruskan saapuvan ennen villapaitani valmistumista.Neuletakki
Lanka: Ruska
Puikot: 7mm
Projekti kesken

Kun tarpeeksi kauan tekee pitkiä projekteja yhtä mittaa, on pakko tehdä väliin nopeasti valmistuvia pikkutöitä. Aiemmin virkkaamani kestorätti oli laitettava pesukoneeseen enkä halunnut palata takaisin kaupan rätteihin. Siinä näppäränä tyttönä sitten virkkasin yhtenä iltana seuran kera Djangoa katsellen vihreän Hexagonin tuuraajaksi. Blend bamboon jämistä kokeilin lisäksi tawashi pesusienen virkkausta ja voi juku miten hauska ja söpö projekti! Moni on kehunut tawasheja, mutten ole vielä päässyt kokeilemaan tawashin tehoa tiskiharjana. Kokonaisuus hanan ympäristössä on niin harmoninen kun astianpesuaine, tiskirätti ja tawashi ovat sävy sävyyn. Nyt tiedän miten tuhlaan kaikki blend bamboo keräni!

Hexagon-tiskirätti
Lanka: Blend bamboo
Koukku: 3mm

Lanka: Blend bamboo
Puikko: 3 mm
 
Lankoja ja puikkoja on tullut hamstrattua hulluna talvea varten niin markettien aleista kuin Lankamaailmastakin. Olen myös laittanut välineistöä uusiksi. Kokeilin Knit pron Carbonz puikkoja ja Soft grip koukkuja todeten, että lähes kaikki metalliset puikkoni ja virkkuukoukkuni joutavat nyt pois. Sormieni nivelet eivät enää anna myöten niillä neulomista. Kävin myös hakemassa seuraavaa huiviprojektia varten puiset vaihtopäät kaapelille. Rahaa on kulunut hyvää tahtia, mutta eihän ammattikiekkoilijatkaan huonoilla luistimilla jäille lähde eikö vain? Välineurheilua parhaimmillaan :D

Lopuksi kuvatodiste siitä, että on sitä muutakin tullut tehtyä neulonnan lisäksi mm.järjestetty paljon suosiota herättänyt pop-up näyttely Oriveden Taidehuone kollegoiden kanssa elokuun lopussa ;)

Patarei-sarjan teosten ripustusta. Kuva: Anne Kotipuro

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti