sunnuntai 14. elokuuta 2016

Haastelistaa vuodeksi

Ajattelin kokeilla muutamaa käsityöhaastetta tälle vuodelle ja pienen googlailun voimin löysinkin mielenkiintoisia ja tarpeellisia haasteita.

Käsityökirjahaaste: Haasteen idea: Kaivele hyllyjesi pohjilta tilaa viemässä olleet käsityöaiheiset kirjat esiin, kuvaa ne pinona/röykkiönä/tyyli on vapaa, ja postaa niistä lista blogiin. Aseta itsellesi haluamasi aikaraja, jossa teet jokaisesta kirjasta vähintään yhden työn ennen aikarajan päättymistä. Tyyli, työ, tekniikka on vapaa. Haaste löytyi Abstrakti-blogista..

Tämän haasteen aloitan tänään, sopivasti tuli eilen ostettua uusikin kirja ja sadesäätä luvassa viikoksi. Muutamaa olenkin jo selaillut ja valinnut projektit täydentämään lankalaihista.

Käsityön jättö julkiselle paikalle: 
Ristiin rastiin- blogista löytyi Käsityöblogit Facebook-ryhmän aikoinaan asettama haaste. Tehtävänä on jättää jokin pieni käsityö julkiselle paikalle, kiinnittää siihen lappu, että löytäjä voi pitää sen ja kuvata jättöpaikka.

Aion viedä pari työtä Oriveden keskustaan. Ainakin yhdet vauvansukat, katsotaan jos lähtisi pipokin julkiselle paikalle jakoon.

Lankalaihis: 
Säännöt napattuna blogimaailmasta: Ihan itse saa päättää, minkä verran haluaa lankavarastonsa pienenevän vuoden aikana. Lankaa saa vähentää kaikilla laillisilla keinoilla, siis myös myydä/lahjoittaa jne. Lankaa saa myös ostaa tai muuten hankkia lisää, tärkeintä on se, että vuoden lopussa lankaa on päättämäsi kilo- tai grammamäärän verran vähemmän. Voi asettaa tavoitteeksi myös "x kerää vähemmän" tai "laatikollinen vähemmän" tai muuta vastaavaa.

Oman laihikseni aion kylläkin tehdä perusteellisesti inventoiden ja taulukkoon merkaten. Silloin oikeasti tietää paljonko lankaa omistaa eikä vaan kätke niitä muihin paikkoihin ja väitä, että omistaa ainoastaan kolme vetolaatikollista lankoja. Siten on helppo myös päättää, paljonko haluaa lankaa kuluttaa vuoden aikana ja pysyy myös kärryillä, paljonko lankaa on tullut talouteen kauppareissuilla.

Oma-aloitteista haastetta siis pukkaa, mukavaa blogintäydennystä siis luvassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti