torstai 13. heinäkuuta 2017

Jyväskylän neulefestarit 2017

Näin sadepäivänä kaiken harmauden vallitessa on ihana heittäytyä tbt muodossa viime viikon neulefestareille. Viime vuonna olin töissä koko neulefestareiden ajan ja muistin, kuinka paljon se jäikin harmittamaan. Päätin olla toistamatta samaa virhettä ja pyysin töistä lauantain vapaaksi. Olen edelleen niin onnellinen pomoni ymmärryksestä, sillä Jyväskylän neulefestaripäivä osoittautui tähän mennessä parhaimmaksi päiväksi koko kesänä!


Tässä oli festarit minun makuuni. Ihmiset olivat iloisia ja ystävällisiä, nauttivat toistensa seurasta, langoista ja neulomisesta yhdessä. Tunnelma oli lämmin eikä säässäkään ollut moitittavaa lämmön osalta ;) Ja ihmisiä oli juuri sopiva määrä (ei hämmentävän liikaa kuten esim.kässämessuilla). Titityyn lankakauppa on valinnut sopivan sijainnin kaupalleen ja hostaamilleen festareille! Miljöö on kuin luotu niille. Jyväskyläkin on paikkana kiva, sillä auton sai parkkiin lyhyen kävelymatkan päähän useaksi tunniksi täysin ilmaiseksi. Lisäksi paikka on yllättävän lähellä kotiani, vain vähän päälle tunnin ajomatkan päässä eli sopiva päiväretkikohde. Pitäisi käydä Jykylässä useammin.

Festareiden aikana järjestetään erilaisia mielenkiintoisia kursseja. Mutta ne jäivät tältä erää kokematta kun en tosiaan tiennyt, saanko minkä päivän vapaaksi. Ensi kerralla pyrin saamaan koko viikonlopun aikataulussani vapaaksi ja käväistä jollain kurssilla oppimassa uutta.Neulefestareista tosin pystyy nauttimaan täysin siemauksin myös ilman kurssiohjelmaa. Aluksi päädyin pyörimään festarialueella, Toivolan vanhaan pihaan. Sisäänkäynniltä sai ilmaiseksi festarivihkon, johon oli koottuna kaikki tapahtumaan liittyvä ja muuta kivaa kuten neuleohje huiviin. Portilta pystyi euron hintaan ostamaan myös festaripinssin; valitsin itse alpakan villapaitaan pukeutuneena taustallaan tapahtuman logo.


Alueelle oli kojuihin koottuna useita lankakauppoja ja indievärjäreitä ympäri maailman. Löytyi kotimaisia suosikkeja ja ulkomaalaisia uutuuksia. Sisälläni värisi mieletön tyytyväisyys ja ihastus kaiken aikaa, kuin olisi astunut neulojien paratiisiin. Ja niin paljon värejä ja pehmeitä materiaaleja! Se oli suorastaan terapeuttista. Oli myös huippua päästä tapaamaan ihmiset lankojen takaa eli itse tekijät.


Kaiken kaikkiaan kiersin kojut kahdesti läpi. Ensimmäisen reissun jälkeen pyörähdin automaattikäynnille (ulkomaiset myyjät eivät omanneet korttiveloitusta, paypal tosin olisi käynyt) ja kävin samalla syömässä "lähimäkissä". On hauska aina tällaisissa tapahtumissa huomata, miten käsityöläiset alitajuntaisesti päätyvät samaan paikkaan ja lähipöytiin. Minunkin viereeni istahti pari mukavaa festarikävijää, jotka olivat matkalla briossineulekurssille.
Yksi suosikeistani, ihana uusi lankatuttavuus Qing fibres myyjineen <3
Suuntasin takaisin festarialueelle, Cygnauksen puistoon, jossa neulepodcastaajat ja niiden katsojat miittasivat. Ehdin loppuajalle sopivasti ja tapasin siellä mm.Nonnu neulojan. Voi, se oli ihana kohtaaminen! Olen vasta aloittanut neulepodcastien seuraamisen ja Nonnu on ehdoton suosikkini. Aiemmin olen seurannut myös hänen blogiaan ja instasivuaan ja suosittelen näitä kaikille neulojille ja neuleista pitäville lämpimästi. Siinä sitten istuimme hetken neuloen ja tapasin muitakin podcastaajia. Yhden vanhemman rouvan kanssa jäimme rupattelemaan ja neulomaan nurmikolle vielä muiden lähdettyä ostoksille ja syömään, opin häneltä uuden tavan tehdä sukkaan kiilakavennuksien ensikerrokset (ainaoikein neuleena, pitää seuraavassa parissa kokeilla!).
Festarineuleeni synnytti paljon naurahduksia :)
Rouvan kanssa myös käväisin kellarin trunk showssa, sillä halusin kuumeisesti tavata Heidi Alanderin neuleineen. Hänen Nurmilintu-ohjeensa myötä hurahdin huivien neulomiseen. Mainitsemisen arvoisia kohtaamisia olivat myös Nea Nygårdin tapaaminen ja terveisten vienti (äitini serkku), Handun Ilun kanssa rupattelu hänen hurmaavalla lanka-autollaan sekä alapihan alpakat. Mitä ihania kohtaamisia päivä pitikään sisällään! Myös aamulla hätäisesti valitsemani mekko sai usein startattua keskustelun kuin huomaamatta, nappivalinta tuo löytötexin mekko siis oli :D Kiitos teille ihanille kehuista, ette arvaakaan kuinka paljon ne merkitsivät minulle <3
Heidi Alanderin huiveja irl
Handun ihastuttava lanka-auto ihastuttavalla sisällöllä varusteltuna
Festarilook vuosimallia -17

Ja lankaahan lähti kanssani kotimatkalle useita vyyhtejä, pääosin pehmeää fingering vahvuista merinoa. Koko kotimatkan mietin ajellessani mitä kaikkea ihanaa teenkään mistäkin vyyhdistä, mitkä yhdistän ja mistä teen "ihan vain itselleni". Tällaiset inspiraatiopuuskat ja onni neulomisesta ovat minulla hieman olleet kadoksissa ja neulefestarit todella saivat endorfiinit hyrräämään ja inspiraation rätisemään. Kaiken kaikkiaan festareilta ostin:


- Lanitium ex machinan Glitter sock värissä Freak Circus. Yleensä en perusta glitter langoista niiden karheuden vuoksi, mutta tämä oli aivan toista maata. Tämä ihana violetti sävykavereineen ja kimalteineen tuo mieleen Galaxyn.

- Louhittaren Luolan uutta Kesäkaveria sävyissä valtameri ja leijona. Nämä takuulla päätyvät yhteen ja samaan raitahuiviin kun vain keksin sopivan mallin. Lisäksi nappasin pipomateriaaliksi Kesäkaverivyyhdin värissä neilikka.

- Yksi Dropsin alpaca mix kerä. Olen pitkään halunnut kyseistä lankaa kokeilla ja nyt osui silmään ihana violetti, joka yhdistää lankavarastoni toisen alpakkakerän kanssa.

- Puffalan Sukka-Puffa värissä Pink lady. En vieläkään meinaa uskoa, että tällä koostumuksella on saatu näin ihanan pehmeä lanka aikaiseksi! (75%villa ja 25%polyamidi, sama kuin esim.7veikassa)

-Edellistä sopivasti täydentämään Koukuttamon superwash merinolanka värinä sitruuna. Tämä oli alelaarin heräteostos, jota en edes kadu :D Ihana keltainen ja mikä pehmeys, tuon Pink Ladyn kanssa muodostaisivat täydellisen raitamallin amppari-mehujään väreissä.

- Handun autosta persikkainen sukkalanka sekä keltainen minivyyhti. Ostin Handun lankaa myös ekalla kierroksella Lentävästä lapasesta, tuo pieni limenvihreä kerä suorastaan kutsui minua :)

- Uudelta ihanalta lankatuttavuudelta, Qing fibrelta mehevän räikeät (juuri minun makuuni) Merino single värissä Shibuya (oli pakko ostaa kun muistutti niin käyntiäni Shibuyassa!) sekä Flamingo värissä super soft sock. Näistä kahdesta teen vain ja ainoastaan itselleni jotain ihanaa. Tätä minun on pakko hehkuttaa jo nyt, sillä tämän kojun langat olivat yksiä ihanimmista. Näihin lankoihin rakastuin täysin.Nyt saa syksy ja loska tulla halutessaan, näillä kirkkailla väreillä ja lämpimillä festarimuistoilla saa mielen piristymään minä tahansa sadepäivänä. Ensi vuoden festareita odotellen...

 

Kävitkö sinä festareilla? Mikä oli suosikkisi?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti