torstai 28. syyskuuta 2017

Roosa nauha-kampanja vuosimallia 2017

Tänään alkaa Roosa nauha-kampanja ja pystyn vihdoin kertomaan teille kaikille ihanille lukijoille siitä, että olen päässyt mukaan suunnittelemaan :)!


Sain viime vuoden lopulla sähköpostiini kutsun, joka piristi huimasti. Siinä kutsuttiin mukaan suunnittelemaan neuleita tulevaa Roosa nauha-kuvastoa varten. Voin kertoa olleeni niin innoissani, että päätä ihan huimasi, perhoset liiteli vatsassa ja hymy nousi suurena naamalle. Tämä projekti myös auttoi yli vaikean kevään, kun tiesin tekeväni työtä hyvän asian puolesta. Lähipiiristänikin kun löytyy heitä, jotka ovat rintasyövän kanssa kamppailleet ja siitä selvinneet.

Lähtökohtana lähdin suunnittelemaan sukkien lisäksi päähinettä. Pipomallin halusin suunnitella siten, että se sopisi mahdollisimman moneen päähän eli olisi muokattavissa niin värien kuin kokonsakin puolesta helposti. Ja siitä pystyisi halutessaan aloittamaan neulontaharrastuksenkin. Sukkiin halusin puolestaan sisällyttää klassisen Roosa nauha-kuvion ja tehdä kirjoneuleesta sellaisen, että kirjoneuletta uskaltaisi lähteä helposti kokeilemaan, jos se ei ole entuudestaan tuttu.

Suunnittelutyö oli hauskaa ja tietysti myös haastavaakin, kun tiesi ohjeen tulevan muillekin kuin omille puikoille. Taito Pirkanmaan väki oli todella ystävällistä ja vastasivat viesteihini aina nopeasti. Saatuani lankakartat ym.tiedot piirsin kynällä paperille mallikuvat ja lähdin sen jälkeen tekemään silmukkalaskelmia sekä jatkamaan ohjeen tekemistä koneella (tekstiä ja kuvaa). Ohjeiden valmistuessa tietysti tuli tehtyä myös koeneuleet, jotka sitten vietiin yhdessä ystäväni kanssa Tampereen toimipisteeseen muun reissun yhteydessä.

Ja voi juku kun sain tietää, ketkä muut suunnittelijat ovat mukana kampanjassa! Sieltä löytyi monia "neuleidoleitani" eli heitä, joiden blogeja ja käsityörintaman uria olen jo pitkään seurannut :) Ja kun pääsin näkemään valmiin kuvaston...siinä silmä kyllä lepäsi kun katseli kaikkien upeita luomuksia ja miten jokaisen tyyli ja mielenkiinnon kohteet näkyivät neuleissa. Ja silti kaikki sopivat kauniisti yksien kansien väliin <3

Kampanjaan osallistuminen on antanut paljon. Paljon enemmän kuin osasin edes odottaa vastatessani alkuperäiseen kutsuun. Olen saanut viime viikkojen aikana huomata, kuinka suunnittelemani neuleet ovat näkyneet netissä ja somessa ja kanssaneulojat ovat löytäneet sekä blogini että instagramini. Ja tällä viikolla avasin uuden Taito-lehden ja näin jutun kampanjasta. En malta odottaakaan, että pääsee näkemään ohjekuvaston neuleita katukuvassa!

Roosa nauha -neulesuunnittelija 2017: Laura Lehtinen

Seuraa kampanjaa mm.Facebookissa Roosa nauha-villasukka
Lisätietoa suunnittelemistani tuotteista Taito.fi sivuilla
Ohjekuvastoa sekä kampanjalankoja myyvät Taitokeskukset, 
ostamalla tuotteita tuet Syöpäsäätiön Roosa nauha-keräystä  

Lisäksi järjestän yhteistyössä Oriveden Taitokeskuksen kanssa suunnittelemastani piposta KALin eli Knit along tapahtuman. Jos siis olet aina halunnut oppia neulomaan ja silmukoimaan tai haluat osallistua hyvän mielen pajaan, niin perjantaina 13.10 klo 18 Auvisen vintillä on KAL osio 1 eli pipon neulonta ja marraskuun alussa osio 2 teemana silmukointi. Tuona aikana on myös esillä näyttelyni Sydänlanka, jossa on nähtävillä taidetta käsityön tekniikoilla ja teemoista.

Lähde mukaan kampanjaan ja anna tukesi rintasyöpätutkimukselle <3!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti