maanantai 22. syyskuuta 2014

Hyväntekeväisyysprojektia


Kun on ulkona harmaata ja vesisadetta tulee ämpärikaupalla, on ihana sulkeutua sisätiloihin neulomaan. Kävin pari päivää sitten Orituvalta hakemassa ohjeet vauvan myssyyn/projektiin. Ja ensimmäinen myssy syntyikin vihreästä woolista, jonka löysin kaappini kätköistä. Eilen noukkasin kauppamatkallani vielä Ipana-langan kokeiluun ja illalla leffojen parissa pyörähti toinenkin pipo valmiiksi alta aikayksikön.
 
Ipana tuntui kerässä todella pehmeältä, mutta huomasin jälleen villalangan voittavan omissa hyppysissäni. Akryylilanka kun tuntuu neuloessa niin muovimaiselta, että hampaisiin ottaa. Pitänee siis pyytää ABC:ltä sitten wool kerät tilalle ja ei kun uutta pipoa taas neulomaan.

Projekti jatkuu aina lokakuun loppuun asti, joten nyt kaikilla puikot heilumaan pikkuisten hyväksi! On ihanaa kun voi auttaa pientä tarvitsevaa näinkin yksinkertaisella tavalla. Ainoa mikä näin aiemmin keskospipoja neuloneelle häiritsee on se, että ohjeesta tuleva pipo on melkoisen isokokoinen keskoselle. No, ainakin mahtuu päätä lämmittämään pidemmänkin aikaa!

Neulomisen ohella yksi suurista nautinnoistani on teen juominen. Niinpä samalta reissulta kuin Ipana-lanka tarttui myös pitkään kaivattu rakkausmuumimuki sopivasti sävy sävyyn neulelangan kanssa. Minulla selkeästi pinkki kausi menossa.

Tämän pikapostauksen lopuksi vielä muutama kuva jo valmistuneista pienen pienistä pipoista. Tietoa pipoprojektista löydät sivustolta: Tee hyvää, neulo pipa keskoselle


 

2 kommenttia:

  1. Oi, tällaisia hyväntekeväisyysneuleita olis ihana tehdä :) Onkohan pääkaupunkiseudulla mitään vastaavaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyväntekeväisyysprojekteja on kyllä ihana tehdä :) Monet sairaalat ottavat vastaan itsetehtyjä pipoja sekä sukkia vastasyntyneille ja myös mm.seurakunnat ja SPR järjestävät neulontaprojekteja. Googlettamalla löytää aika hyvin hyväntekeväisyysprojekteja joka lähtöön.

      Ainakin yksi on piakkoin Helsingissä, nimittäin asunnottomien yö. Tässä linkki villasukkakeräykseen: http://asunnottomienyo.fi/2014/09/asunnottomien-yon-villasukkakerays/. Neulontailoa <3!

      Poista