sunnuntai 5. lokakuuta 2014

Välitöitä: bambuliinoja, käsien lämmittimiä sekä jämälankasukat

Joskus suurempaa inspiraatiota etsiessä, mutta sormien syyhytessä neulontatarpeessaan on hyvä tehdä pieniä ja nopeita välitöitä. Ja niin tämä viikko on kulunut bambulankaa neuloen ja lankavarastoa tyhjentäen. Kamalan paljon ideoita seuraavaksi projektiksi, ettei tiedä millä aloittaisi!


Nämä ihanat kätöset kaipailivat lämmikettä syysviimoihin ja niin tein rannelämmittimet (tai miksi niitä haluaakaan kutsua). Sukkapuikot 3,5mm, 38s helmineuletta ja lankana joskus saamani Schachenmayr nomotta: Cotton Lux lanka. Lahjan saajalla on villa-allergia, joka rajoittaa käytettävien lankojen määrää. Onneksi nykypäivänä kuitenkin tehdään hyviä 100%-puuvillalankoja. Ihana väri, joka sointui täydellisesti saajan takin väriin.


Pääsin kokeilemaan myös Blend bamboo-lankaa, jota moni on blogissaan suositellut tiskirättilangaksi. Ensin otin kokeiluun Siksak-tiskirätin ohjeen, joka toimi tällä bambulangallakin ihan hyvin. Päätin aluksi kokeilla yksiväristä, seuraavasta tulee näillä näkymin mustapinkki. Toinen on malliltaan korinpohjaneuletta 40s: 4o,4n 4krs. ja sitten vaihto toisinpäin. Puikot molemmissa 3,5mm. Olin jo tottunut Hanko-langan jämäkkyyteen, joten tuntui hassulta kun valmiit tuotokset olivatkin melko lerppuja. Mutta niinhän tiskirätin kuuluukin olla ;) Näille luvassa vielä itsetehdyt vyötteet, jonka jälkeen matkaavat pukinkonttiin odottamaan.

Jouluhan on ihan pian! Ainakin näin käsityöntekijän silmin. Olen alkanut jo kyselemään hiukan lahjatoiveita perheeltäni ja mm.lapasia, pipoja, huivia ja sukkia on kovin pyydetty. Minusta on ihana antaa itsetehtyä, samalla antaa aina palan rakkautta (vaikka se niin kliseiseltä kuulostaakin).

Ja tämän viikon yksi parhaimmista jutuista on tänään meille anopilta saapunut nojatuoli! Se on kaunis sekä käytännöllinen ja niin paljon parempi istua kuin sohva. Tästä tulee takuulla uusi neulontanurkkani <3 Sisäänajo suoritettu kirkkailla jämälankasukilla.

Tämän viikon top 5 neulemaailmassani:


1. Voihan villasukka!-ryhmä Facebookissa. Sen katson heti herättyäni ja ennen nukkumaanmenoa. Mikään ei saa niin hyvälle mielelle kuin kaikki ne ihanat ideat ja muiden upeat luomukset.

2. Uusien lankojen kokeilu.
 
3. Lankavaraston tyhjennys. Ah, mikä onkaan ihanempi syy ostaa uusia lankoja hihih!

4. Kate Jacobsin Pieni lankakauppa-kirja. Jokaisen neulefanaatikon lukulistalla. Saa haaveilemaan oman lankakaupan perustamisesta.

5. Neulekerho, jonne pääsen taas huomenna ;)

Ja bonuksena listalla kuvan tuoli <3 Sinne palailenkin tämän postauksen jälkeen Modernia perhettä katsomaan ja jämälankasukkaa neulomaan.

Jätäthän minulle kommenttia käynnistäsi, se tekee minut iloiseksi/saan kehitettyä blogia eteenpäin :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti