tiistai 19. toukokuuta 2015

Keltainen toukokuu, onneksi jo tuut!

Hei kaikki, heräilen täältä kiireen keskeltä takaisin blogimaailmaan. Huhtikuu ja toukokuun alku oli yhtä hulinaa, mutta palkintona lopussa häämöttivät onneksi oma näyttely ja työn alkaminen. Kesä on tulossa vihdoinkin <3!

Kaikkien mustavalkotöideni keskellä aloin luonnon alkaessa vehreytyä kaipaamaan väriä. Ja huomasin yhtäkkiä valmiiden töiden olevan pelkästään keltaisia! Keltainen toukokuu oli näköjään huhtikuussa kaipuussa. Onneksi myös kaiken tohinan ja touhun keskellä pystyi onneksi tukeutumaan siihen, että pääsee illalla tunniksi tai peräti pariksi istumaan sohvan nurkkaan ja neulomaan tai virkkaamaan. Käsitöitä tehdessä sieluni todellakin pääsee lepäämään :)

Pidemmittä puheitta, starttaan uuden blogikauteni esittelemällä kaikki työt, jotka ovat blogikatkon aikana valmistuneet:



Kaksi baskeria
Ohje: Pipot ja baskerit/Baskerin perusohje
Nalle sinapinkeltainen ja Nalle Luontopolku joulupuu
Koukku: 3mm

Vauvan pipo ja sukat
Ohje: Novita/Marttojen vauvasukat ja vauvan pipo (ilman tähteä)
Lanka: Sandnes Garn Lanett babyull
Puikot: 2,5mm

Verkkokassi (hihnat puuttuu vielä)
Ohje: Virkkuri
Lanka: Molla kalalanka
Koukku 2,5mm

Villatakki (joka sai viimein napit)
Ohje: Novita/perusvillatakki
Lanka: 7 veljestä
Puikot: pyöröpuikko 3,5mm

Piirakkasukat
Ohje: Novita
Lanka: Nalle taika
Puikot: 3mm

Maariat (äitienpäivälahjaksi tehty)
Lanka: Nalle taika
Puikot: 3mm

Sateenkaari-sukat
Ohje: Omasta päästä/valepalmikko, ristiinvahvistettu kantapää
Lanka: 7 veljestä raita/sateenkaari
Puikot: 3,5mm

Kettinkikoru (äitienpäivälahjaksi tehty)
Ohje: Virkkuri
Lanka: Schachenmayr Catania
Koukku: 2,5mm

Hexagon-tiskirätti
Ohje: omasta muistista
Lanka: Blend bamboo
Koukku: 3mm

Lopuksi mainittakoon minua kovin ilahduttanut asia eli viikko sitten lapasmallini voitti Oriveden kuntalapaskilpailun! Tämän johdosta sain iki-ihanan tuotepalkintoja täynnä olevan lahjakassin (kiitos Oriveden Taitokeskus aka Auvinen ja Oriveden kaupunki!), mallini on virallisesti Oriveden kuntalapanen, mallistani tehdään tuotepaketti ja lapaset lähtevät näytille erilaisille messuille/kiertueelle. Super iso kiitos myös kaikille äänestäneille, jotka annoitte oikean äänivyöryn <3

Huippua! Pakko myöntää, tämä jos mikä innostaa suunnittelemaan lisää. Itseasiassa minulla on toinenkin malli jemmassa, jonka julkaisen täällä blogissa jahka se valmistuu "tuotteeksi".

Tässä vielä tarina, jonka kirjoitin lapasmallin oheen sitä kuvailemaan: 

Sain inspiraation näihin lapasiin ja sen väreihin kuntamme vaakunasta, jossa punainen ori nousee uljaasti vedestä. Nämä elementit kun todella löytyvät Orivedeltä niin monessa muodossa.

Talvella on valloittavaa katsella orien juoksua hengityksen huurtuessa ja kesällä pysähtyä Aimo Tukiaisen punaisen Orivarsa-patsaan juurelle taidekeskus Purnussa. Työpäivän päätteeksi voi kastaa varpaansa Längelmäveden rannalla ja pulahtaa Kirkkolahteen kesävalkeana yönä. Kotikuntani valloittaa minut ympäri vuoden.



Oriveden kuntalapanen
Malli: Laura eli minä
Lanka: Pirkanmaan Kotityö Oy:n paksu Pirkka-lanka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti