keskiviikko 28. lokakuuta 2015

Ruskasta kuuraan

Minne se lokakuu hujahti?!?

Luultavasti tämä synkkyys sai osaltaan viimeiset kaksi viikkoa hujahtamaan liian nopeasti ohi. En ikinä osaa varautua tähän vuodenaikaan. Siihen, kun pimeys valtaa suurimman osan päivästä. Ja mielestä.

Peruspipo 
(taustalla Vallila Aurajoki-kankaasta ompelemani verhot)
Lanka: Maija
Puikot: 3mm

Onneksi mieheni vei minut minilomalle Pärnuun. Uusi pipo valmistui sopivasti juuri ennen lähtöä! Viikonlopun mittainen loma pois Suomesta ja rakkaan ihmisen kanssa vietetty aika tekee kyllä ihmeitä pääkopalleni. Vietimme runsaasti aikaa mennessä ja tullessa Tallinnassa ja Pärnussa asustelimme Estonia Resort & Spa hotellissa, jota suosittelen kyllä lämpimästi! Juuri uudistettu hotelli (7/2015), edullinen hinta, laadukkaat huoneet ja ystävällinen palvelu. Ja parhaimpiin puoliin kuului ehdottomasti hintaan kuuluva rajaton kylpylä- ja saunaosaston käyttö sekä terveellinen aamupalabuffet. Sielu ja ruumis sai levätä koko rahan edestä pientä seikkailua unohtamatta. Lauantain vietimme kävelemällä meren rannalla ja Pärnun keskustassa. Tuli muutamia ostoksia tehtyä. Käsitöihin liittyvääkin nappasin mukaan, nimittäin supersöpön puisen puikkomitan ;)


Oli mielettömän ihanaa päästä takaisin Eestiin. Valehtelisin jos väittäisin, etten kaipaa sinne. Se puolivuotinen, minkä vietin Tallinnassa v.2013 oli ehdottomasti elämäni parhaimpia puolivuotisia. Ja viron kieli, ah kuinka rakastan sitä! Törmäsin myös kirjakaupassa sattumalta entiseen koulukaveriini EKAsta :) Kaikin puolin tunnun istuvani siihen kulttuuriin paremmin kuin suomalaiseen.

Mutta Viron muistelut ja ihailut sikseen, palataan takaisin tälle ankealle Suomen maaperälle hahah! Matkaneuleena minulla oli Modernit klassikot-lehden huivi Maija langasta. Kotiin palattuani sain viimeiset rivit valmiiksi ja pääsin ensimmäistä kertaa kokeilemaan huivin pingotusta. Onneksi meiltä sattui löytymään vieraspatja, joka oli juuri sopivan kokoinen tähän tarkoitukseen ja pienen googlailun jälkeen pingoitus onnistui. Huivista tuli kyllä mainio! Maija lanka on niin pehmoista ja harmaa-pinkki yhdistelmä toimii lähes poikkeuksetta kaikissa neuleissa.



Modernit klassikot-huivi
Lanka: Maija harmaa ja pinkki
Puikot: Knit pron puinen pyöröpuikko 5mm

Viime viikko on kulunut keskeneräisten töiden viimeistelyyn: huopatossujen huovutukseen, nappien ompeluun, sukkien kärkien neulomiseen ja jämäkuteiden virkkaamiseen. Neuloin myös söpöt junasukat pinkistä Woolista kummitytölleni 1-vuotislahjaksi (kuva tietenkin unohtui ottaa). Tulivat kuulemma tarpeeseen, mikä lämmitti sydäntä paljon.

Tässä pimenevien päivien ja synkistyvän mielen myötä oikeastaan ainoa aitoa iloa tuottanut asia on ollut käsitöiden tekeminen...ja treenaaminen. Niitä tehdessä saan ikävät asiat unohtumaan lähes poikkeuksetta. Ja tietenkin iloiseksi saa myös tuo ihana mies tuossa vieressä, joka osaa valita juuri oikeat sanat synkkinä hetkinäni piristääkseen minua<3 Lokakuussa sain myös uusimman Novitan sukkalehden ja Molla Millsin Virkkurin hyppysiini. Niiden ohjeiden parissa saa takuulla iltoja vierähtämään useammankin.

Yksi lokakuun parhaimmista päivistä oli ehdottomasti satunnainen vierailuni Auvisella. Sinne oli saapunut kuntalapasten ohjekirja sekä Oriveden ja Juupajoen lapasten tarvikesetit, mukana tekemäni malli. Tätä aukeamaa katsoessa tunsin saavuttaneeni tänä vuonna todella jotakin.

Oriveden kuntalapaset
Suunnittelu: Laura Lehtinen
Ohjekirja ja tarvikepakkaukset ovat nyt saapuneet Taito keskuksiin, ohjekirja taisi maksaa vain vitosen ja sieltä löytyy monia ihania lapasmalleja.

Jatketaan sitten niillä viimeistellyillä töillä:

 Huopatossut naiselle
Lanka: 7 veljestä raita & Joki

 Pitsimattoja äidille kotiin
Lanka: trikookude
Koukku: 9mm

Koppia
Lanka: trikookuteen jämät
Koukku: 8-9mm 

Raitasukat
Lanka: Nalle ja Nalle taika
Puikot: 3mm koivu

Ja viimeisenä, tänään napit saanut ikuisuusprojekti TATTADADAA!

Ruska-villatakki
Ohje: Novita syksy 2015
Lanka: Ruska
Puikot: 7mm 

Marraskuussa yritän keskittyä taiteen tekemiseen enemmän. Se on minussa hiukan hauska, mutta osittain ärsyttävä puoli; jos en pääse tekemään taidetta, sisäinen taiteilijani turhautuu ja alkaa kiukuttelemaan ja ahdistumaan (ja se näkyy myös ulospäin). Huomenna täytynee lähteä työhuoneelle sitä ruokkimaan.

Lopetan lokakuun siis toiveikkain ajatuksin. Ehkä alkava marraskuu tuo kuuran mukana myös ihanaa talven (ja hiukan joulunkin) odotusta, lämpimiä varpaita, teekupposia ja haleja sekä aitoja ihmisiä arkea ilahduttamaan.

1 kommentti:

  1. Hei! Onko tuo villatakki ollut käytössä hyvä? Itse ostin alesta langat mutta jäänyt tekemättä kun malli sitten kuitenkin vähän tökki... Eikä tuohon lankaan löydy oikein muita ohjeita ��

    VastaaPoista