torstai 15. helmikuuta 2018

Kaksi tavoitetta jo saavutettu

Vuosi alkanut vauhdikkaasti ja sen myötä sain jo tammikuussa tavoitettua kaksi käsityötavoitettani vuodelle 2018. Kannattaa aloittaa hyvissä ajoin eikö vain ;) Eipähän jäänyt tällä kertaa viime tinkaan!


Sain viime vuoden puolella aloittamani Höyhensade sukat valmiiksi. Lankana käytin fingering vahvuista Roosa nauha-lankaa kahdessa värissä. Ja kuulkaa, nämä sukat on mulle <3! Useat sukat olen tässä välissä neulonut niin, että ne ovat joko menneet lahjapaketteihin tai tilaustyönä ja nyt sain pitkästä aikaa itselleni näyttävät sukat. Jos näitä malttais vaan pitää muinakin kuin unisukkina. Ohje löytyy viimeisimmästä Roosa nauha-ohjekuvastosta.

  

Kävimme vuoden alussa parissakin ihanassa lankapaikassa Jämsässä ja sain viimein hankittua langat top down paitaan. Tämä on kaksisäikeistä villa ja villasekoite lankaa Jämsän huopatehtaalla sijaitsevasta myymälästä. Väri on siinä mielessä hauska, että jossain valossa se näyttää aivan oranssilta ja jossain valossa rusehtavalta. Ja kaksisäikeisyys luo siihen myös tweed vaikutelmaa. Ohje on vanhasta Novitan lehdestä ja Jonna Hietalan suunnittelema. Tämä ohje auttoi minua ylipääsemään paitojen neulomisen kauhusta, sillä se neulotaan ylhäältä alas ja saumattomana. Tämän myötä sain myös täytettyä jo yhden uuden vuoden tavoitteistani eli neuloin villapaidan.
RAKASTAN TOP DOWN NEULEITA!

 Tämän vuoden käsityötekniikaksi on valittu kirjonta. Viimeksi kirjoin ylä-asteella ja muistankin käynnit kangaskaupan muliinilankaosastolla kässätunneilla parhaan ystäväni kanssa. Aikoinani rakastin ristipistotöiden tekemistä, mutta jostain syystä se sitten koulun jälkeen jäi. Nyt olikin aika palautella mieleen tuo kauan sitten opittu taito ja osallistuin ystäväni kanssa Taitokeskuksemme järjestämään kirjontapajaan, jossa kirjailtiin nappi haluamalla kuviolla. Tämän pajan jälkeen innostuin sen verta paljon, että kävin viikon sisään hakemassa aineksia pannumyssyä varten. 


Lisäksi alkuvuoden aikana olen ehtinyt neulomaan muutamia sukkapareja ja pyöräyttämään myös pari huiviprojektia valmiiksi. Ja nyt yllätänkin teidät sillä toisella tavoitteella...aloitin vihdoin oman neulepodcastin! Podcast löytyy nimellä Onnenlankamoinen Youtuben puolelta. Sieltä näkee paremmin valmistuneita töitä sekä keskeneräisten prosessia, haaveita ja arkipäiväistä elämääni. Seuraajia on kertynyt jo melkoinen määrä ja olen saanut valloittavia ehdotuksia ja sydäntä lämmittäviä kommentteja <3 Neulepodcastin aloitus on ehdottomasti ollut yksi parhaimmista päätöksistäni aikoihin ja pyrinkin nyt nauhoittamaan neule-elämääni viikoittain. Vielä linkki, jos sinua lukijaakin saattaisi kyseinen podcast kiinnostaa: Onnenlankamoinen neulepodcast

Kevättä rinnassa ja aurinkoa odotellen haluan toivottaa sinulle käsityön täyteistä helmikuuta :)!

2 kommenttia:

  1. Hei, löysin podcastisi ja tykkäsin kovasti. Olen etsinyt suomenkielistä top-down neuleohjetta ja jaksossasi nro 1 oli neule, joka olisi etsimäni malli. Muistatko missä Novitan numerossa tämä oli, itse en ole löytänyt. Kiitos jo etukäteen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Marjatta! Ihana kuulla, että viihdyt podcastini parissa ☺️ Ensimmäisen jakson top down paidan ohje löytyy Novitan syksy 2016 lehdestä ja tuo Jonna Hietalan suunnittelema ohje löytyy myös novitaknitsistä: https://www.novitaknits.com/fi/fi/neuleohjeet/naisen-saumaton-perusneulepusero-novita-nordic-wool-flow Neulomisen iloa ❤️

      Poista