keskiviikko 27. elokuuta 2014

Kuntoutusta, ostoksia ja uusia kokeiluja

Olen viettänyt nyt kolmisen päivää Helsingissä ja vielä olisi pari päivää edessä. Ja tietenkin pakkasin mukaan kamalan puikko-/lanka-arsenaalin, sillä en ollut varma mitä neuloisin seuraavaksi. Lopulta puikoille alkoikin syntymään Baktus-huivin kokeilukappale jämälangoista toteutettuna. Tosin en omistanut 4,5mm pitkiä puikkoja, joten huivin alku tuli tehtyä kahdella sukkapuikolla.


Tiistaina sitten poikkesin Lankamaailmaan ensimmäistä kertaa elämässäni. Valitettavasti shoppailuaikaa minulla oli vain vajaa tunti ja suuri häkellykseni kaikkien niiden ihanien lankojen ja neuletarvikkeiden keskellä vei suurimman osan ajasta :D Kun aikaa oli enään vajaat 10 minuuttia kerroin Marialle (ystäväni, joka on myös kova neuloja ja ompelija), etten voi lähteä kaupasta ilman ostoksia, sehän olisi säälittävää :') Ja jotain ihanaa sieltä tarttuikin käteen.


 Lankojen lisäksi puikot ja lisävarusteet ovat aina erittäin houkuttelevia. KnitPron Symfonie-puikkoja olen käyttänyt viimeksi muutama vuosi takaperin harjoittelun aikana, ollessani assistenttina Kaija Papulle hänen tehdessä teostaan Kiasmaan. Muutamat ikkunat tuli poliisiautoon neulottua näillä kyseisillä puikoilla. Niitä hipellessä palasi kaikki ne ihanat muistot ja neulehetket Kaijan kanssa <3 Ovat muutenkin kätevät, sillä kaapeleita ja puikkoja voi yhdistellä ja pakkauksessa mukana tulevilla "tulpilla" voi jättää työn kaapelille ilman pelkoa sen purkautumisesta ja lainata puikot toiseen työhön. Lisäksi ostin puikkosettiä koossa pitämään tuollaiset älyttömän suloiset "puikkosuojat". Nyt ei puikot pyöri pitkin laukkua.


Onneksi Lankamaailmassa on ihanat työntekijät, jotka eivät hermostuneet tällaisen neulootikon viime minuuttien panikoitumisesta, suuri kiitos siitä! Bambulanka tiskirättejä varten on pidemmän aikaa ollut mielessä, joten noukkasin alesta kovin suosittua ja kehuttua Blend Bamboota, joka sisältää 70% bambua ja 30% puuvillaa. Ihanan tuntuista ja takuulla myöskin hyvä imukyky yhdistettynä kauniisiin väreihin. Odotan innolla näiden neulomista.

Lisäksi olen maanantaina ja tänään käynyt kankaanpainannassa. Iki-ihana vetäjä ja mukavaa iltatouhua hyvässä seurassa niin ei tule istuttua tv:n ääressä koko iltaa ;) Ja neuleaiheisia juttuja sielläkin syntyi. Aloitin tekemällä kalvolle haluamani kaavan (leikkaaminen oli kyllä rankkaa sormille) ja sitten ei muuta kuin painohommiin! Tänään sain tuotteita valmiiksi, tässä kuvia.


I knit U- tiskirättejä (c) Laura. Näitä tuli tehtyä ns.kokeilumielessä ja tulen tekemään näitä vielä myyntiin. Jokunen taitaa myöskin lähteä lahjapakettiin ;)  Lisäksi sain viimein itselleni ison, tukevan kangaskassin neuletöitäni varten. Ja se on ihana ja uniikki, mikä voisikaan olla parempaa neuletöiden kuljetusta varten <3


Keep calm and knit on!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti