tiistai 9. syyskuuta 2014

Lankabuumi

 

Elämä ollut aikamoista pyöritystä viime viikot, nyt pääsin vihdoin palaamaan blogin äärelle kaikessa rauhassa. Aiemmassa kirjoituksessani mainitsinkin käyneeni Helsingissä ja matkani aikana päädyin vihdoin myös Novita Deliin, joka pääsi heti unelmakauppojeni listalle! Novitan lankoja edullisin hinnoin, ihana kotoinen tunnelma ja lämminhenkinen henkilökunta; voiko parempaa edes toivoa?

Ja niin lankoja tarttui kasakaupalla koriin (jotka myös olivat sairaan suloisia!) aina perinteisestä Isoveljestä ja Nallesta kauan kuolaamiini Usva ja Hanko lankoihin. Etenkin tuo vaaleanpunainen Usva on poltellut hyppysissä useaan otteeseen, mutta melki 9 € hintalappu on aina pistänyt laittamaan kyseisen kerän takaisin hyllyyn. Nyt niitä tarttuikin samaan hintaan kolme kerää. Makoisia värejä oli kyllä poistossa tarjolla.

Tässä ostokseni listana:
- Isoveli, turkoosi 2 kerää
- Nalle, 1 oranssi ja 1 turkoosi
- Usva, vaaleanpunasävyinen 3 kerää
- Huopanen, keltainen 2 kerää
- Hanko, keltainen 1 kerä

Oli hauskaa kulkea taidenäyttelyissä ja kaupungilla jättikokoisen Novitan kassin kanssa. Sitä kanniskellessa tapasin myös muita käsityön harrastajia mm.Toven näyttelyn jonossa lastenvaunuja työntävän naisen, joka kertoi tekevänsä peittoa Miami-langasta ja kiitti kovin hyvästä käsityökauppa vinkistä. Lisäksi tapasin yhden koukkuajan Suomalaisen kirjakaupan käsityöpuolelta ja juttelimme pitkään käsitöistä ja omista kiinnostuksen kohteistamme käsityön saralla. Näiden kohtaamisten myötä sai jälleen todeta, että käsityöt ovat yksi parhaimpia harrastuksia. Niiden kautta tapaa useasta ikäryhmästä olevia, samanhenkisiä ihmisiä ja saa hyviä vinkkejä. Tällaiset kohtaamiset lämmittävät mieltä uskomattoman paljon. Eläköön käsityöt!

Nyt olen tosin aloittanut jälleen lankojen ostokiellon, eiköhän näillä varastoilla pärjätä taas hetken aikaa ;) Vaikkakin tämän ostosreissun/Helsingistä palaamisen jälkeen lupasin kanadalaiselle ystävälleni syntymäpäivälahjaksi villasukat ja hän halusi sinapinkeltaiset 7 veikat, jota ei tietenkään varastossani ollut. Päädyin sen myötä Tokmanniin ja 2 kerää = 7,50€ tarjoukseen, jota en koskaan voi vastustaa. Sieltä ne sinapinkeltaiset sukat alkaa pikkuhiljaa muotoutumaan parin purkamisen jälkeen (pää jälleen täysin jumissa sukkien suhteen, liian pitkä tauko on aina pahitteeksi). Alla pientä vihiä tulevasta sukkaparista. Toivottavasti bodypumpin kipeyttämät kädet palautuvat piakkoin entiseen kuosiinsa niin onnistuu neulominenkin entiseen tahtiin.


Sitten vielä lopuksi vinkki hyvästä ostoksesta neulojalle/virkkaajalle. Tämä Novitan puikkomitta/leikkuri/mittanauha/kerrostenlaskemista helpottava yhdistelmä on edelleen yksi parhaimmista ostoksistani. Se on myös niin paljon kätevämpi ottaa matkalle mukaan sekä kokonsa että kompaktiutensa johdosta. Sisältää niin metrit kuin tuumatkin.


Ystäväni lähtee takaisin Kanadaan 17.päivä, joten sukkien kanssa riittää tekemistä hetkeksi. Tämän jälkeen olisi pari isompaa projektia mielessä. Ja saan itseni toivon mukaan vihdoin lähtemään neulekerhoon mukaan. Olen pitkäsä aikaa halunnut neuloa hyväntekeväisyyteen ja nyt osoittautuu mahdollisuus neuloa pienille keskosille pipoja. ABC ja Novita yhteistyössä järjestävät projektin, josta saa lisää tietoa täältä: Tee hyvää, tee pipa pikkuiselle. Lisäksi Fazer ja Novita käynnistävät karkkineulekilpailun, joka kutkuttaa kovasti: Tee syksyn makein karkkineule. Olen menossa töihin Taidemessuille ja kerrankin osuu sen kaveriksi minulle oikein mainiosti sopivat kädentaito-messut, jossa kävijät pääsevät äänestämään noita karkkineule-kisan tuotoksia. Pitänee siis laittaa rahaa säästöön, pääsee sit tauoilla ihastelemaan toisiakin messuja.

Lämmintä, neulomisen täyteistä syksyä kaikille lukijoille <3!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti