torstai 5. tammikuuta 2017

Hyvästi jää 2016, uusi vuosi täältä tullaan!

Vaikka vuonna 2016 tapahtuikin paljon kivaa, tapahtui myös paljon raskasta. Paljon sellaista, joka söi voimiani, vei mielenkiintoni ja väsytti minut siihen pisteeseen, että jouduin jälleen miettimään mitä haluan elämältäni. Sen vuoksi olen oikeastaan aika onnellinen siitä, että vuosi vihdoin vaihtui.

Koska kuitenkin olen pohjimmiltani positiivinen, haluan jakaa kanssanne vuoteni kohokohdat. Niitä olivat toki uudet työpaikat ja niiden tuomat ilot ja haasteet, mutta kahdesta asiasta olen kaikista onnellisin vuodelta 2016: Japanin matkani sekä mäyriksemme Mette. Nämä kaksi asiaa ovat tuoneet elämääni niin paljon, että olen jaksanut läpi tämän synkän talvikauden. Myös erilaiset saavutukset kuten Oriveden Taidehuoneen näyttelyt ja ArtBiili, Auvisen joulumyyjäiset ja etenkin kuoromme levyn julkaisu ovat jättäneet positiivisen leimansa vuoteen 2016.

Unenlahjoja ja joogamaisia asentoja ei tältä nakilta puutu

Kristalli kuoron joululevy. Levytysprosessi oli itselleni uutta ja mielenkiintoista.

Kesällä huomasin tekeväni töitä liikaa. Sen verran liikaa, että joudun yhä siitä jonkin verran maksamaan uupumuksen ja sairastelun muodossa. Hermostosairautenikin on oireillut todella voimakkaasti päästyäni viimein pitkälle lomalle, jota en tietysti kunnon lomana ole osannut ottaa joulun pyhien jälkeen. Kuulostaako tutulta? Ainakin moni kaltaiseni tunnollinen ylisuoriutuja osaa tunteeseen samaistua. Luulee itseään supersankariksi kunnes tajuaa jossain vaiheessa olevansa vain ihminen.


Onneksi tulee tehtyä muutakin kuin töitä. Vuonna 2016 piipahdin parissa häissä ja pippaloissa sekä joissain taidenäyttelyissä. Taide ja ihmiset ovat elämän sokeria ja ehkä hiukan suolaakin ;) Ainakin tuo toinen puoliskoni on kumpaakin <3

Loppuvuoden parasta antia ovat tietenkin myös erilaiset käsityömessut! Seinäjoen käsityömessuilla kävin ensimmäistä kertaa parin ystäväni kanssa, Tampere katsastettiin appiukon ja hänen vaimonsa kanssa. Tampereen messuilla käyntini poikkesi aiemmista vuosista sillä, että istahdin alas ja opettelin tekemään 4H-yhdistyksen ohjaajien opastuksessa tapetti- ja pahvitähtiä. Olen pitkään halunnut oppia niiden teon ja nyt osaan! Pääsin opettamaan samaisen taidon myös omille 4H-kerholaisilleni, mikä ilahdutti yhä enemmän. Odotan myös innolla Novitan kevään malleja, niin monta ihanaa neuletakkia on luvassa. Tänä vuonna jaksoin kuitenkin panostaa jouluun. Ja hyvä niin, sillä tunnelma meillä kotona oli joulun aikana sellainen, että pystyin rauhoittumaan ja nauttimaan joulusta. Pieneen panostukseen kuului myös ei niin tavalliset joulukalenterit. Miehelleni askartelin "24 syytä miksi rakastan sinua" kalenterin (suosittelen lämpimästi kaikille, antaa kalenterin omaavalle huomattavasti paremman mielen kuin suklaa!) ja itse osallistuin Laitisen joulukalenterisukkaan. Seuraavana KAL projektina olisi ystävänpäiväsukat.

Muuta tämän vuoden aikana tapahtunutta:
  Opin uutena käsityötaitona koolauksen eli lankojen värjäämisen kool aidilla.

Vuoden ihastuttavin käsityökirja oli Lumi Karmitsan Villit vanttuut ja vallattomat villasukatPääsin ensimmäistä kertaa elämässäni koeneulojaksi. Mallina Niina Laitisen Overflow socks.

Virkkasin villapaidan

ja tein kasapäin muita käsitöitä ja etenkin tilaustöitä (kaikkia en edes ehtinyt kuvata). 
Kiireisin vuoteni tilaustöiden suhteen tähän mennessä!


Vuosi 2016 tuli aloitettua vahvasti ja lopetettua vahvasti vaikka väliin osuikin paljon epäonnistumisia ja stressiä. Uuden vuoden lupaukset ovat usein kliseisiä, joten tein itselleni listaa vuoden 2017 tavoitteista:

- Luen vähintään 25 kirjaa
- Matkustan kahteen itselleni uuteen maahan
- Olen elämässäni järjestelmällisempi
- Vähennän TV- ja someaikaa
- Opettelen uuden neuletekniikan
- Säästän enemmän rahaa

Uudet kujeet, täältä tullaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti