keskiviikko 13. elokuuta 2014

Talveen varautumista


Pitkästä aikaa neuloin jotain puhtaasti vain itselleni.Sukkarallin jälkeen halusin puikoille jotain muuta, mutta asusteissa silti pysyttiin. Suunnitelmissa on uusia talvivaatteeni (paria takkia lukuunottamatta), joten aloitin uusinnan tuubihuivi&pipo seteistä. Samalla kokeilin paria minulle uutta pipo-ohjetta Novitalta. Lisäksi sain tekemistä pitkiin lippukoppipäiviini (ihanaa kun töissä voi neuloa!).



Lanka: Isoveli
Menekki: Tuubihuivi kaksi kerää, pipo vajaa kerä
Puikot: 10 & 5
Ohje: Tuubihuivi & pipo

Ensimmäisenä hurautin valkoisen setin Isoveli langasta. Pipo on tehty pelkillä oikeilla ja nurjilla silmukoilla, joten se on helppo aloittelijoillekin. Itselläni ei kauaakaan nokka tuhissut, pyöräytin pipon valmiiksi yhdessä illassa. Alkuperäisessä suunnitelmassani oli jättää tupsu pois, mutta kokeiltuani huomasin kiinteän tupsun toimivan pipossa kuin nenän päässä ;) Tuubihuivi perus patenttineuloshuivi, pituus n.120cm. Olen kokenut tuon linkittämäni ohjeen tähän mennessä parhaaksi, sillä saa oikein muhkean ja ihanan huivin aikaiseksi.




Lanka: Novita Naava 
Menekki: Tuubihuivi vähän päälle kerä, pipo vajaa kerä
Puikot: 10 & 6
Ohje: Tuubihuivi: 28s, helmineuletta n.120cm & palmikkoneulepipo

Yllätyin huomaamaan, etten ole koskaan tehnyt helmineuletta! Ja nyt hurahdin siihen kertaheitolla. Niin helppo ja kaunis neulepinta. Myöskin palmikon tekoa pääsi pitkästä aikaa muistelemaan. 

Kävin eräänä päivänä hypistelemässä lankoja ja seuraavana päivänä palasin hakemaan Novitan Naavaa kolme kerää. Langan hienoinen määrä alpakkaa saa langan tuntumaan erittäin mukavalta suuresta akryylin määrästä huolimatta. Ainoa mihin aluksi petyin oli se, kuinka orjallisesti seurasin Novitan palmikkopipon ohjetta ja sain pipon päähän tuollaisen hassun hyppyrin. Nyt pienen totuttelun jälkeen olen kuitenkin tykästynyt tähän tällä hetkellä "muodikkaaseen" malliin. Ja helmineule korostaa palmikoita kauniisti. Tämä tuubihuivi taas on erittäin helppoa mallia; luo 28s 10 puikoille ja neulo 1o1n koko kerroksen ajan, työn toisella puolella neulot oikean s nurin ja nurjan s oikein. Kun huivin pituus n.120cm, päättele löyhästi ja ompele päät yhteen.

Veikkaampa, että taidan lähteä heti syksystä takkiostoksille! Trenssi tai parka näyttäisi ihanalta näiden kanssa <3 Myöskin mieheni kehui nätiksi tytöksi kun esittelin hänelle aikaansaannoksiani ;)

 Taidan jatkaa nyt "ikuisuusprojektiani"; neulottua mohairvillapaitaa, ensimmäinen itsetekemäni villapaita! Ja taitaa tuolla pari sukkaohjettakin odottaa kokeiluun pääsyä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti